Waterfront logo

Saker att se och göra

www.stockholmtown.com hittar du den officiella turistguiden till Stockholm, med ett komplett utbud och mer information.

Sevärdheter inomhus

Stadshuset

Ett av Stockholms mest berömda landmärken med en magnifik spira som kröns av tre gyllene kronor. Här erbjuds guidade rundvisningar året om.

Junibacken

En sagovärld som bygger på allas vår älskade Pippi Långstrump och andra populära karaktärer av Astrid Lindgren samt andra svenska barnboksförfattare.

Moderna Museet

Rymmer en av Europas främsta samlingar av modern konst från 1900-talet till våra dagar, med verk av konstnärer som Picasso, Dali, Derkert och Matisse.

Kungliga Slottet

Ett av Europas största slott. Kungliga slottet är officiellt residens för Hans Majestät Karl XVI Gustav och har över 600 rum. Slottet är öppet för allmänheten och rymmer inte mindre än fem museer. Missa inte vaktparaden och vaktombytet när du är här.

Storkyrkan

Storkyrkan i Stockholm Färdigställdes 1279 och är hem för unika konstverk som skulpturen St Göran och draken (1489). Här anordnas en rad olika gudstjänster och konserter. Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ägde rum i Storkyrkan den 19 juni 2010.

Vasamuseet

Världens enda bevarade 1600-talsskepp och en unik konstskatt. Över 95 procent av skeppet är i original. Det 69 meter långa krigsskeppet Vasa sjönk på sin jungfrufärd mitt i Stockholms hamn 1628 och bärgades 333 år senare, år 1961.

Sevärdheter utomhus

Gamla Stan

Stockholms allra äldsta sevärdhet och en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i världen. Strosa runt på mysiga kullerstensgator kantade med små hantverksbutiker, antikviteter, konstgallerier och kaféer.

Skansen

Världens äldsta friluftsmuseum, som rymmer en djurpark och har ett fantastiskt läge på kungliga Djurgården med utsikt över Stockholm. 150 gårdar och hus från olika delar av landet som representerar Sveriges olika epoker har monterats ner och transporterats hit.

SkyView högst upp i Globen

SkyView tar dig med på en häpnadsväckande resa till toppen av Globen – världens största klotformade byggnad. Toppen ligger 130 meter över havet och ger dig ett helt nytt perspektiv på Stockholm.

Den grönskande ön Djurgården

En favorit bland både Stockholmare och turister. Djurgården ligger inte långt från innerstan och är en enorm naturpark som har tillhört kronan ända sedan 1400-talet. Här finns det gott om plats att promenera, jogga eller ta en picknick, men Djurgården är även hem för många av stadens främsta museer och sevärdheter. Missa inte heller öns alla delikata caféer och restauranger.

Bokningar och förfrågningar

Skicka oss din förfrågan, så hör vi av oss direkt.

Skicka förfrågan